Taljatele sa dimljenim lososom mediterraneo

Potrebne namirnice

  • 250 gr taljatelao
  • oko 150 gr dimljenog lososa mediterrane
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika sitno seckanog praziluka
  • 1 šoljica suvog belog vina
  • 2 grančice mirođije sitno seckane
  • 1 čen belog luka sitno seckan
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 200 ml supe ili vode
  • 50gr rendanog parmezana
  • so i biber

Način pripreme:

  1. Na ulju proprziti sitno seckani praziluk, uz dodavanje 2-3 kašike vode.
  2. Dodati seckani dimljeni losos mediterraneo, sipati belo vino i nastaviti sa dinstanjem dok vino ne ispari.
  3. Dodati sitno seckani beli luk, naliti sa neutralnom pavlakom i vodom, kuvati 5 minuta. Na kraju dodati sitno seckanu mirođiju i parmezan i preliti preko kuvanih taljatela.

Skuša sa paradajzom

skusa sa paradajzom Fish&bar-Beograd

Potrebne namirnice

  • 2 skuše
  • 2 limuna
  • 4 paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • vezica pršunovog lista
  • 1 čen belog luka sitno seckan
  • so
  • biber
  • Krompir/pirinač
  • so i biber

Način pripreme:

  1. Očišćenu skušu začiniti solju i biberom i peći na dobro zagrejanom tiganju 10-15min.
  2. U šerpi na maslinovom ulju dinstati oko petnaestak minuta paradajz, beli luk i malo narendane kore od limuna.
  3. Skuša se po dužini raspolovi i očisti od kostiju. Poređa se u posudu sa paradajzom i kuva jos 10 min.
  4. Začiniti po želji sa solju i biberom, maslinovim uljem, sokom od limuna i seckanim peršunom. Kao prilog se može služiti kuvani krompir ili pirinač.

Oslić sa lukom

Oslic sa lukom Fish&bar Beograd

Potrebne namirnice

  • 2 oslića
  • 3 limuna
  • kašičica aleve paprike
  • 500 g manjih glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike ulja
  • 125 ml supe od kocke
  • 125 ml belog vina
  • vezica pršunovog lista
  • so i biber

Način pripreme:

  1. Ribu očistiti, poprskati limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i utrljati u nju alevu papriku.
  2. Male glavice crnog luka i izgnječen čen belog luka propržiti na ulju.
  3. Naliti supom i belim vinom i dinstati desetak minuta. Luk preručiti u posudu za pečenje i celu ribu staviti preko luka.
  4. Peći u pećnici 20 minuta. Pečenu ribu posuti seckanim peršunovim listom i ukrasiti kolutovima limuna.

Cezar salata sa dimljenim lososom

Cezar salata sa dimljenim lososom Fishbar Beograd

Potrebne namirnice

  • Tost ili stari hleb
  • zelena salata
  • 1 žumance
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice senfa
  • 5 slanih inćuna
  • 2 kašike ulja
  • 180ml maslinovog ulja
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • 2 kašike neutralne pavlake

Način pripreme:

  1. Oprati nekoliko vrsta zelenih salata po želji.
  2. Iseći tost ili stari hleb na kockice, preliti sa malo maslinovog ulja i belog luka, i ispeći u rerni na 170 C oko 10 min, dok ne dobije zlatnu boju.
  3. Napraviti cezar dresing: u blender staviti 1 žumance, 1 čen belog luka, 1/2 kašičice senfa i 5 slanih inćuna, blendirati i u tankom mlazu dodavati oko 180ml maslinovog ulja dok ne dobijemo majonez, na kraju dodati 1 kašiku rendanog parmezana, 2 kašike neutralne pavlake i ako je dresing mnogo gust dodati 1-2 kašike vode. (umesto u blenderu, može se mutiti žicom).
  4. Izmešati salatu, kockice hleba, dimljeni losos iscepkan na komadiće, i preliti sa cezar dresingom, lagano izmešati i posuti listićima parmezana.